diverse soorten kuipstoelen

De nieuwe trend in eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn niet langer een ondergesneeuwd kindje in de aankleding van het interieur. Sterker nog, dit type stoel bepaalt steeds vaker de uitstraling van je woonkamer. Je geeft hiermee de kleur en stijl van de woning weer. En daarnaast, de eetkamerstoel moet lekker zitten. Comfort is een steeds grotere factor bij de keuze voor een nieuwe stoel. Niet alleen eet men aan deze tafel, maar ook kan je op deze plek loungen met vrienden en familie. Welke trends zijn er?

Eetkamerstoelen trends in 2020

Zijn jouw stoelen aan de eettafel al veel te oud en ben je om je heen aan het kijken voor een nieuw type stoel? Natuurlijk wil je dan weten wat de trends zijn van dit jaar. Of misschien ben je helemaal niet gevoelig voor trends, maar wil je toch graag weten wat in de mode is bij andere mensen. Afijn, er zijn nogal wat trends die de ronde doen, en vaak zijn deze ook nog eens ‘gecreëerd’. Wel zijn er duidelijk een bepaald type eetkamerstoelen dat in opkomst lijkt. Welke zijn dat?

De kuipstoel is in opkomst

In ieder geval de kuipstoel. Deze vorm voor een stoel zien we vaak in een sportstadion, maar ook in de eigen woonkamer misstaat deze stoel geen moment. Sterker nog, met het comfort van deze stoel is al helemaal niks mis. Een fijne stof en prettig oppervlak om je armen op te rusten doet al vaak wonderen. Natuurlijk zijn er nog wel elementen waar je goed naar moet kijken, zoals de hoogte van de rugleuning en de vraag of je wel of niet wieltjes onder de stoel wilt plaatsen. 

diverse soorten kuipstoelen

Tevens letten steeds meer mensen op de kleur bij hun keuze voor een eetkamerstoel. Warme kleuren of juist hele natuurlijke kleuren spelen een steeds grotere rol in het aanbod van stoelen. Een fraaie groene kleur of een warme bruine of zwarte kleur; het bepaalt de stijl van de woonkamer en de sfeer die je hier wilt uitstralen. Let bij je keuze voor een kuipstoel overigens nog wel op de hoogte, want hij moet wel goed onder je huidige tafel passen, tenzij je deze er natuurlijk bij koopt. 

Een mix van stoelen 

Wat we steeds vaker zien gebeuren, is dat mensen kiezen voor een mix van eetkamerstoelen. Een duidelijke groei is zichtbaar bij de zogenaamde eetkamerbank. Deze bank kan worden bezet door twee of drie personen tegelijkertijd, waarbij efficiënt wordt omgegaan met de ruimte aan tafel. De bank is tegelijk erg comfortabel en het geeft een alternatieve sfeer aan je eettafel. De tafel geeft een huiselijke sfeer en past doorgaans goed bij de stoelen aan de overzijde van de tafel. Prettig wanneer je heerlijk wilt relaxen aan de eettafel.

Een combinatie van kleuren  

Niet echt een trend in eetkamerstoelen voor 2020, maar wel degelijk een tendens die we nog steeds zien, is de keuze voor verschillende kleuren stoelen. Het geeft een diverse sfeer aan de woonkamer en variatie in het interieur. Het mixen van kleuren kan je zo gek aanpakken als je zelf wilt, want ook het interieur van tientallen jaren geleden komt weer helemaal terug. Bijkomend voordeel van het mixen van kleuren bij je eetkamerstoelen, is dat je geen ruzie meer hoeft te maken met je partner wanneer jullie het oneens zijn over de vaste kleur. 

Elegantie en strakke vormen 

We zijn al dat de eetkamerstoel een steeds prominentere rol krijgt binnen het interieur, en daarmee is ook een geheel nieuwe stijl nodig. Elegantie is het codewoord. Een stoel met diepe zit en zonder een armleuning geeft een fraaie uitstraling. Sommige mensen moeten er niks van hebben en geven de voorkeur aan een armleuning, maar de stoel zonder leuning is wel buitengewoon efficiënt. Je loopt niet meer tegen problemen aan met de hoogte van de stoel ten opzichte van de tafel. Zodoende kan je de stoel volledig onder de tafel schuiven, en houd je in de kamer zelf meer ruimte over voor een andere invulling. Tevens zijn de stoelen vaak voorzien van een comfortabele bekleding, waarmee je op een fijne manier aan tafel kunt zitten. 

Kies je stijl en ga voor 2020

De perfecte eetkamerstoel in 2020 is voor iedereen anders. Trends zijn leuk, maar passen ze wel binnen je huidige interieur en ben je wel geïnteresseerd in de trend? Aan het einde van de dag moet een eetkamerstoel nog altijd lekker zitten en passen binnen je budget. Althans, dat is voor veel mensen de voornaamste reden bij het maken van een keuze. Ga daarom voor de stijl die bij jou past en de uitstraling die een impuls geeft aan je interieur.