het kiezen van de juiste bouwlaser

Hoe kies ik de juiste bouwlaser?

De juiste bouwlaser kiezen: Alle drie de soorten lasers vallen onder de noemer bouwlaser. Echter, zitten er aanzienlijke verschillen tussen de typen bouwlasers. Zo heeft Bouwlaseronline naast roterende lasers, afbouwlasers en afschotlaser ook puntlasers, lijnlasers en rioollasers.  

Wat is het verschil tussen een roterende laser, een afbouwlaser en een afschotlaser?

Een traditionele bouwlaser is de roterende bouwlaser. Deze bouwlaser is speciaal ontwikkeld voor de bouwindustrie. De roterende laser zendt een horizontale laserstraal uit, die op deze manier een horizontaal referentievlak vormt. Hierdoor is dit type bouwlaser geschikt voor het bepalen van de hoogte van constructies en ondergronden. Bovendien kan de roterende bouwlaser ook ingezet worden voor het nivelleren van constructies. 

Zoals de naam al doet vermoeden is de afbouwlaser speciaal ontworpen voor de afbouwbranche. Deze bouwlasers zijn bij sommige specialisten beter bekend als interieurlasers. De afbouwlaser wordt gekenmerkt door het uitstralen van een zichtbare laser, daarom wordt deze bouwlaser vaak binnenshuis gebruikt. Het voordeel van een afbouwlaser ten opzichte van een roterende bouwlaser is dat de afbouwlaser zowel horizontaal als verticaal laser stralen uitzendt. Hierdoor kan er dus wel horizontaal als verticaal een referentievlak gecreëerd worden. 

De laatste type bouwlaser waar we dieper op ingaan is de afschotlaser. Deze type bouwlaser wordt vooral gebruikt om hellingen aan te leggen. Met een afschotlaser is het mogelijk om heel nauwkeurig te werken. Specialisten geven aan dat de afschotlaser op een duizendste van procent in te stellen is. 

het kiezen van de juiste bouwlaser

Welke ontvanger heb ik nodig bij mijn bouwlaser?

Er zijn verschillende merken ontvangers. Het merk van de ontvanger hoeft niet per definitie overeen te komen met het merk van de bouwlaser. Vaak kunnen bouwlasers en ontvangers met elkaar verwisseld worden, omdat de universele ontvangers samenwerken met alle bouwlasers. Echter is het wel zo dat niet alle functies worden ondersteund door de universele ontvanger. Een groene laserstraal die uitgezonden wordt door een groene bouwlaser zal alleen worden ontvangen door een hiervoor geschikte handontvanger voor groene laserlijnen. 

Wat is het voordeel van een groene bouwlaser?

Het belangrijkste voordeel van een groene bouwlaser is dat de groene laserstraal zichtbaar is met het blote oog. Mensen ervaren het groene laserlicht als meer helder. Daardoor wordt het werken in de bouw of in de industrie nog eenvoudiger.