kinderbehang online bestellen

Top tips om kinderbehang te kiezen

Het is niet altijd even makkelijk om voordelig kinderbehang uit te kiezen. Kinderen groeien immers heel snel op, en hun smaak verandert constant. Zeker voor kinderen in de schoolgaande leeftijd is de slaapkamer niet langer alleen een plek voor spelletjes. Het wordt steeds meer een echte leefruimte waarin je ook je vrienden ontvangt. Een persoonlijk en passend behang is dus belangrijk. Nu volgt een tip per leeftijdsgroep voor het kiezen van kinderbehang.

Tip #1 – kinderbehang voor baby´s

Een baby heeft rust nodig, en kan nog niet zo goed tegen felle kleuren en schreeuwerige motieven. Het is aan te raden te kiezen voor effen pastel tinten. Je kan bijvoorbeeld één muur opleuken met een thema wat jou aanstaat. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn met dieren, water of het bos. Kies vooral een thema wat ook goed bij jullie zelf past, want jullie zullen veel tijd in de babykamer besteden. Wat dacht je van de volgende trends die geschikt zijn voor zowel de jongens als meisjes kamer:

  • Jungle vrienden op een lichte achtergrond;
  • Uilenbehang;
  • Gekleurde wolken;
  • Zwemmende walvissen.

Tip #2 – kinderbehang voor jonge kinderen

Zodra je kids gaan lopen en praten beginnen ze een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Een kind zal vanzelf laten merken wat hij of zij leuk vindt. Het is dus leuk om een behang te kiezen wat echt bij jouw kind past. Veel ouders kiezen ervoor ook om iets educatiefs te kiezen zoals een behang met verschillende diersoorten. Andere ouders plakken de favoriete tekenfilm held op de muur. Het Frozen behang is erg populair met Olaf de grappige sneeuwman. Anderen kiezen weer voor een roze behang met de blonde Elsa. 

Voor jongens blijft het behang met de grappige auto´s van de kinderfilm Cars ongekend populair. Ook vinden kinderen graffiti behang altijd mooi, en wat dacht je van een voetbal thema? Meisjes behang is vaak roze of paars getint. Je hebt de meest mooie motieven met kleurrijke vlinders, vogeltjes of beertjes. Wees vooral niet bang voor een beetje kleur. Dat vinden jonge kinderen juist heel erg leuk. 

kinderbehang online bestellen

Tip #3 – kinderbehang voor jonge tieners

Het is aan te raden om het behang samen met je tieners uit te zoeken. Voor hen is het belangrijk dat het kinderbehang hun karakter en individualiteit uitstraalt. Het is een manier van zelfexpressie die ouders serieus moeten nemen. Veel ouders kiezen ervoor om een of twee wanden een neutrale kleur te geven, die ze later gemakkelijk aan kunnen passen. De smaak van een tiener wil natuurlijk nog wel eens veranderen. En dan is een nieuwe kleur verven snel gepiept. 

Ook wil je als ouder voorkomen dat het een circus wordt. Als je een of twee neutrale wanden hebt, dan springt het gekozen thema behang er beter uit. Voor deze wat discretere wanden kun je het beste beige, witte, grijze of primaire kleuren kiezen. Je kan het thema terug laten komen op meubels, textiel en armaturen. Zo accentueer je het thema op een creatieve manier, en wordt het een mooi geheel.