isolatiefolie op rol

Woning isoleren: Waarom je isolatiefolie moet gebruiken

 

Isolatiefolie kopen is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het isoleren van je woning. Er zijn veel maatregelen die je kunt treffen om een woning te isoleren. Tochtstrips plaatsen, warmtescans maken, vloerisolatie, naden en kieren dichten. Maar deze maatregelen geven maar een klein resultaat of isoleren maar een gedeelte van het huis. Een oplossing die veel resultaat brengt en de energiekosten drastisch omlaag brengt is isolatiefolie. Een relatief nieuw product met vele voordelen in vergelijking met isolatiematerialen van vroeger!

op de energiekosten besparen door te isoleren

Energiebesparend

Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder energie je zal verbruiken. Wanneer je isolatiefolie hebt gemonteerd, zal je duidelijk verschil merken. Op de jaarlijkse energierekening en dus in de portemonnee!

 

 

Milieuvriendelijk isolatiefolie

Dankzij de folie blijft de warmte langer in huis en hoef je minder te stoken. Dat is goed voor het milieu. Je bespaart dus niet alleen op de energiekosten, maar je maakt je woning of schuur een stuk vriendelijker voor het milieu. Als toevoeging zou je je ook kunnen verdiepen in isolatiefolie die milieuvriendelijk is. Het materiaal wat je kiest is daarbij van belang.

isolatiefolie

Folie is makkelijk aanbrengen

Bij het monteren van isolatiefolie denkt men dat het een klus is die op zeker uitbesteed moet worden. Het mooi van folie is dat het relatief makkelijk aan te brengen is. Ten op zichtte van traditionele is isolatiefolie veel beter zelf te doen. Het is namelijk veel dunner (ongeveer 3cm, afhankelijk van welke soort je nodig hebt) en dat maakt de montage makkelijker. Iemand inhuren om jouw woning te isoleren is niet meer per se nodig. Maar die 3cm is ook ruimte besparend! Denk aan al het glaswol wat je anders zou gebruiken. Dat zou een heleboel ruimte innemen.

Nou is isolatiefolie aanbrengen natuurlijk iets wat je niet iedere dag doet. Het is voor de doe-het-zelver waarschijnlijk nieuw, maar zeker prima te doen. Bekijk voor je aan de slag gaat eerst wat instructie filmpjes op YouTube over hoe je bijvoorbeeld het dak van je zolder kunt isoleren.

Ben je jouw woning aan het verbouwen en laat je bijvoorbeeld een nieuw dak plaatsen? Ideaal moment voor het toepassen van isolatiefolie! Je bent toch al bezit en alles ligt open. Kun je net zo geven en de schaar erbij pakken en folie monteren.

 

geisoleerde zolder met isolatiefolie

Verhoogd het wooncomfort

Door de folie houdt jouw woning de warmte langer vast. Op die manier voorkom je grote warmte- en kou schommelingen in jouw woning. Je vergroot jouw wooncomfort dankzij de folie. Met name in de winter en in de zomer kan je hier veel plezier van hebben!

Anti allergeen isolatiefolie

Tegenwoordig is het mogelijk om anti allergeen isolatiefolie aan te schaffen. Deze is niet duurder. Let daarom op welke folie je aanschaft. Met anti allergeen isolatiefolie hoef je geen speciale kleding meer te dragen bij de toepassing van de folie. Geen gekriebel meer!

besparen op de energiekosten

Subsidie voor de isolatie van je woning

In Nederland wordt het gestimuleerd om je woning te isoleren. Daarom heeft de overheid een aantal maatregelen bedacht waardoor het aantrekkelijker wordt om dat te doen. In sommige gevallen kun je voor het isoleren van je woning subsidie krijgen van bijvoorbeeld de gemeente of van de VVE. Of je subsidie kunt ontvangen voor de isolatie van jouw huis, hangt af van waar je woont, hoe oud je woning is en welke isolatie je aanbrengt. Zoek eerst uit waar je recht op hebt voor je gaat isoleren.

 

Twijfel je nog steeds of isolatiefolie gaat kopen? Het enige waar je misschien nog over nadenkt is de klus die je moet klaren. Dus hier nog één filmpje over hoe je een muur isoleert met isolatiefolie. Nu geen twijfels meer? Aan de slag!