Bescherm je vloer met vloercoating

Een dunne laag over je vloer die niet alleen mooi is, maar ook een bescherming biedt voor je vloer. Bovendien is deze laag ook enorm eenvoudig schoon te maken. Er zijn redenen genoeg om te kiezen voor vloercoating.

Wat is vloercoating?

Vloercoating is een dunne kunstharslaag die je over je huidige vloer aanbrengt. Deze laag is waterdicht, eenvoudig schoon te maken en volledig naadloos. Vloercoating is minder dan 1 millimeter dik en kan binnen 2 dagen geplaatst worden. Het is een deklaag voor je vloer die bescherming biedt en ook nog eens zorgt voor een mooie uitstraling.

super mooie vloercoating

Transparant of in een mooie kleur

Ben je erg blij met je huidige vloer, dan kun je prima kiezen voor een transparante vloercoating. Zo blijft je huidige vloer zichtbaar, maar is de kans op beschadigingen kleiner. Bovendien kun je ervoor kiezen om een hoogglans of een matte uitstraling te geven aan je vloer.

Je kunt vloercoating ook gebruiken om een nieuwe kleur aan je huis toe te voegen. Bijna alle kleuren zijn beschikbaar. Zo zorg je eenvoudig voor een nieuwe uitstraling van je vloer door eenvoudig een extra laag aan te brengen. Veel sneller en makkelijker dan een hele nieuwe vloer regelen.

Drie soorten vloercoating

Welke vloercoating voor jou geschikt is hangt af van de ruimte waar je de vloercoating wilt aanbrengen. Een fabriek of werkplaats kan het beste een epoxy vloercoating gebruiken. Deze variant is zeer hard en uitermate geschikt tegen chemische verontreinigingen.

In woningen wordt vaak gebruik gemaakt van coatings van polyurethaan. Deze laag is flexibel en zachter dan de epoxy variant, vandaar dat het warm en lichtverend aanvoelt als je eroverheen loopt. Een beter loopcomfort is in elke woning welkom.

Daarnaast is er ook acrylaat coating op de markt. Dit lijkt meer op een verf om de vloer te kleuren en biedt onvoldoende bescherming voor betonnen vloeren.

Vloercoating maakt de ruimte veiliger

Wanneer je een vloercoating aan laat brengen zijn er diverse extra opties die je kunt vragen bij de afwerking. Zo kun je bijvoorbeeld een coating met brandvertragende eigenschappen kiezen. Dat maakt je woning weer een beetje veiliger.

Voor zwembaden is het mogelijk interessant om een anti-slip toplaag toe te voegen. Dat zorgt ervoor dat mensen minder snel uitglijden.

Zit je in een ruimte met veel elektronica, overweeg dan een coating met anti-statische eigenschappen. Deze coatings verhogen de veiligheid van de ruimtes.

Zoals je ziet is er veel mogelijk om met behulp van vloercoating te zorgen voor een veiligere ruimte. Zowel in een woning als in een bedrijf. Laat je vooraf dan ook goed informeren over alle mogelijkheden.

Vloercoating of impregneren?

Er is een verschil tussen het aanbrengen van vloercoating of het impregneren van je vloer. Beide opties zullen voorbij zijn gekomen als je op zoek bent naar een manier om je vloer te beschermen. Bij het coaten van je vloer wordt er een dunne laag aangebracht die bescherming biedt en waterdicht is. Bovendien kun je kiezen voor een nieuwe uitstraling door te gaan voor een mat of een hoogglans uitvoering of wellicht zelfs voor een nieuwe kleur.

Bij impregneren trekt de vloeistof die gebruikt wordt juist in de vloer. Zo wordt je vloer van binnenuit beschermt tegen vocht en vuil, maar deze is niet volledig waterdicht. Impregneren zorgt ook niet voor een nieuwe en frisse uitstraling van je vloer.

Vergelijken van prijzen

Het is verstandig om een expert in te huren om jouw vloer te laten coaten. Zij hebben ervaring en zorgen voor het beste resultaat. Bovendien krijg je vaak ook garantie op de werkzaamheden die ze hebben verricht.

Wat vloercoating kost hangt van een aantal dingen af. Zo hanteert het ene bedrijf een hoger tarief dan het andere bedrijf. Daarom is het dus erg belangrijk om vooraf goed de verschillende prijzen te vergelijken.

Hoe groter het oppervlakte is des te groter is de kans dat de prijs per vierkante meter goedkoper wordt. Welke coating je kiest en of je gaat voor bepaalde extra’s is uiteraard ook van invloed op de uiteindelijke prijs die je betaald.

De prijs die gemiddeld gehanteerd wordt ligt vaak tussen de €20,- en de €60,- per vierkante meter. Dat is nogal een verschil. Vraag dus vooraf bij verschillende experts een vrijblijvende offerte aan om op die manier de prijzen goed te kunnen vergelijken.

Bespaar kosten en doe het zelf

De echte aanpakker en thuisklusser kan natuurlijk altijd overwegen om zelf aan deze mooie klus te beginnen en zijn eigen vloercoating aanbrengen. Laat je ook in dat geval voor aanvang goed informeren over hoe het werkt.