Wat zijn de laatste interieurtrends?

De manier waarop een woning wordt ingericht verandert per seizoen. Of in ieder geval de trends op dit gebied veranderen. Daardoor kan het best lastig zijn om te bepalen wat op een bepaald moment hip is. Wanneer je precies op dit moment wilt aan veranderen in je inrichting, dan wil je natuurlijk graag weten wat je allemaal kunt verwachten. Daarom is het altijd interessant om eens een blik te werpen op de trends die op dit moment spelen. Wat is er hip op dit moment? Is dit ook iets wat goed bij jou past als persoon?

Alles kan

Als er één trend op dit moment heel erg interessant is, dan is het wel de trend waarbij het lijkt alsof alles kan. Was het in het recente verleden nog enige tijd zo dat graag gekozen werd voor een geheel op het gebied van bijvoorbeeld kleur, tegenwoordig is dit sterk aan het veranderen. Verschillende tinten van dezelfde kleur of zelfs een flink contrast zijn heel gebruikelijk aan het worden. Je zou gerust kunnen zeggen dat op dit moment eigenlijk alles kan. Zelfs contrasten die in het verleden niet toegestaan leken zijn hip aan het worden in de huidige tijd.

Prints en letters

Een andere trend op het gebied van inrichting van een woning is die waarbij prints en letters een belangrijke rol spelen. Dit komt terug in allerlei items. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die er zijn met behang als het op prints en letters aankomt. Dit geldt echter ook voor bijvoorbeeld een dekbedovertrek. Zelfs vloerkleden kunnen hier zeer geschikt voor zijn. Het is ook leuk om verschillende items bij elkaar te verzamelen en er zo zelf een soort collectie van te maken. Dit is iets wat je steeds vaker ziet gebeuren in woningen. Deze trend lijkt pas net op te bloeien.

De opkomst van hout

Duurzaamheid is steeds belangrijker aan het worden in de maatschappij. Het is dus ook meer en meer terug te zien in allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het in een interieur terugkomt. Een einde aan de wegwerp interieur betekent het begin van bijvoorbeeld hout als vervanger. Hout kan werkelijk voor alles gebruikt worden en dat wordt dan dus ook gretig gedaan, denk bijvoorbeeld aan dressoirs of zelfs gerecycled hout voor wijnkasten. Het is helemaal perfect te combineren als er in een woning zelf al veel gebruikgemaakt is van hout. Hout werd vroeger bijvoorbeeld voor draagconstructies ingezet. Dit kan dan mooi worden blootgelegd voor een mooi effect.

Weg van de standaard

Het is ook opvallend om te zien dat er steeds meer wordt afgeweken van de standaardvormen die zolang gebruikelijk waren in de wereld van het interieur. Zo is bijvoorbeeld metallic in huis inmiddels heel normaal aan het worden. Ook is het zo dat bijvoorbeeld de illusie van diepte niet langer alleen maar door spiegels wordt gecreëerd. Mede door de opkomst van de prints is het namelijk ook goed mogelijk om diepte te suggereren door hier heel speels mee om te gaan. Dit geeft een hele nieuwe draai aan de manier waarop je bijvoorbeeld naar behang en kleden zal kijken.

Past het bij je?

Het is vooral belangrijk om jezelf de vraag te stellen of een trend ook bij jou als persoon past. Is dit namelijk niet het geval, dan zou het ook zonde zijn om hierop in te gaan. Het is dan veel beter om juist voor meer tijdloze opties te kiezen. Daarmee voorkom je dat je lange tijd vastzit aan iets wat je eigenlijk liever kwijt bent. Ga daarom niet zomaar mee in trends omdat het op dat moment hip is, maar maak echt iets van je woning waar jij je als bewoner ervan goed bij kunt voelen.