Een licht walhalla

Wil je van de benauwde zolder een echte slaapkamer maken? Of is er een donkere muffe gang die wel wat zonlicht kan gebruiken? Snak je naar een open en frisse kamer? Dan is een dakkapel de sleutel tot al jouw wensen. Heerlijk naar de blauwe lucht kijken, een raampje open doen voor een koele bries en een mooi verlichtte kamer, klinkt goed toch? Voor het plaatsen van een dakkapel rondom Dordrecht bent je bij ons aan het juiste adres. Laat ons jouw huis transformeren in een licht, open en fris walhalla. 

Dakkapel plaatsen Dordrecht 

Maar hoe gaat het plaatsen van een dakkapel in zijn werking? Uiteraard heb je daarvoor een ervaren en scherp team nodig. Het is namelijk nogal een aardige klus om een dakkapel te plaatsen. Laten we beginnen bij de eerste stap: het uitzagen. Er wordt een gat gezaagd op de plek van de toekomstige dakkapel. Daarna wordt het bouwafval van het gezaagde gat afgevoerd om vervolgens verder te kunnen gaan met de plaatsing. Maar voor het zover is moet je al eerst de dakkapel van jouw dromen uitkiezen en nadenken over de tijd die je wilt besteden aan de plaatsing. Er zijn namelijk twee manieren om een dakkapel te plaatsen. Je kunt kiezen voor een prefab dakkapel of een traditionele dakkapel. 

Een prefab dakkapel 

Je hebt waarschijnlijk geen zin om wekenlang met een enorm gat in je huis te zitten. De snelste manier om een dakkapel te plaatsen is prefab. Alle onderdelen van een prefab dakkapel worden vooraf in een fabriek gemaakt. De levertijd is kort, de prijzen liggen lager en de kwaliteit is gelijkmatig aan een traditionele dakkapel. Het is daarom ook niet gek dat de meeste mensen voor deze manier kiezen. De prefab dakkapel kan worden geplaatst met een hijskraan. Zodra alles goed op zijn plek zit wordt deze afgemonteerd en heb je meestal binnen een dag een dosis aan licht in je huis.

prefab dakkapel

Een traditionele dakkapel 

Hoewel een prefab dakkapel nu als muziek in de oren klinkt, is een traditionele dakkapel wel iets mooier om te zien. Alle aansluitingen zijn subtieler en gedetailleerder afgewerkt. Bij een traditionele manier van plaatsen wordt de dakkapel ter plekke op het dak gemaakt. Dit begint met een uitsparing in het dak en het bouwen van een basisconstructie. Het is belangrijk om het dak hierna zo snel mogelijk waterdicht te maken. Alle onderdelen van de dakkapel zoals het kozijn, de zijwanden en de boeiboorden worden zorgvuldig geplaatst en afgewerkt om tot een mooi eindresultaat te komen. Het plaatsen van een traditionele dakkapel kan wel dagen tot weken duren.

Zelf bouwen of professionele hulp?

Een dakkapel bouwen kun je ook zelf doen. Je kunt verschillende hulpmiddelen zoals een hijskraan huren. Het wordt echter wel aangeraden om het te laten door specialisten. Het plaatsen van een dakkapel is namelijk een precies werkje. Je moet zorgvuldig te werk gaan en ervoor zorgen dat de afwerkingen uitmuntend nauwkeurig zijn om vochtproblemen te voorkomen. En vergeet niet dat een dakkapel plaatsen een klus op hoogte is. Waarborg je veiligheid en schakel een professional in voor een uitstekend resultaat.